Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Τζον ΜακΆφι: Το Reuters αναφέρει πως είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μετά τη σύλληψή του τον Οκτώβριο

Ο Τζον ΜακΆφι, ο οποίος λάνσαρε το ομώνυμο πρώτο παγκοσμίως εμπορικό λογισμικό anti-virus το 1987, ανέμενε την έκδοσή του στις ΗΠΑ, για κατηγορίες φοροδιαφυγής και στις 23 Ιουνίου βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Καταλονίας.

Οι αρχές πιστεύουν ο ΜακΆφι πως αυτοκτόνησε, ωστόσο η χήρα του είπε την περασμένη εβδομάδα πως δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις και κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στις 28 Φεβρουαρίου στη φυλακή Brians, στα περίχωρα της Βαρκελώνης, όπου κρατείτο ο ΜακΆφι μετά τη σύλληψή του τον Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της πόλης.

Το όνομα του ΜακΆφι είχε μπλεχτεί σε διάφορες παράξενες υποθέσεις, όπως η δολοφονία ενός γείτονά του, είχε συνελήφθη ξανά επειδή συζούσε με ένα 16χρονο κορίτσι σε ένα σπίτι – οπλοστάσιο, αυτοπροσδιοριζόταν ως γκουρού κρυπτονομισμάτων, διεκδίκησε δύο φορές την προεδρία των ΗΠΑ ενώ τώρα αντιμετπωπισε φορολογικές ποινικές κατηγορίες, που φέρουν ποινή φυλάκισης έως 30 χρόνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων