Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Τζόνσον: «Ελπίζω τα εμβόλια να εγκριθούν πριν από τα Χριστούγεννα»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ελπίζει πως τα κύρια υποψήφια εμβόλια κατά της Covid-19 θα εγκριθούν από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή πριν από τα Χριστούγεννα.

«Κανένα εμβόλιο δεν έχει πάρει ακόμη την έγκριση της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA), αλλά βασικά ελπίζουμε ότι τόσο το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech όσο και το εμβόλιο της Οξφόρδης-AstraZeneca θα εγκριθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», δήλωσε ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ιατρικό κέντρο.

Όταν ρωτήθηκε αν τα εμβόλια μπορεί να εγκριθούν πριν από τα Χριστούγεννα, ο Τζόνσον απάντησε: «Αυτή είναι η ελπίδα», όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 12.330 νέα κρούσματα της Covid-19 σήμερα, αυξημένα σε σχέση με τα 12.155 που ανακοινώθηκαν μια μέρα νωρίτερα. Τα στοιχεία αυτά αυξάνουν σε 1.629.657 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Συνολικά 205 νέοι θάνατοι από την ασθένεια ανακοινώθηκαν επίσης, λιγότεροι σε σχέση με τους 215 που καταγράφηκαν μια μέρα νωρίτερα. Η Βρετανία μετρά 58.448 θανάτους συνολικά, τον υψηλότερο αριθμό ανθρώπινων απωλειών στην Ευρώπη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων