Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Τζορτζ Σόρος: Η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία και να όχι να της δίνει μαθήματα

Παρέμβαση υπέρ της Ιταλίας πραγματοποιεί ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Τζορτζ Σόρος, καλώντας την Ε.Ε. να βοηθήσει τη Ρώμη και «όχι να της δίνει μαθήματα».

Σε επιστολή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο μεγαλο-επενδυτής εκτιμά ότι «το να κουνάει το δάχτυλο» η Ευρώπη προς την Ιταλία ενέχει τον κίνδυνο να ενισχυθούν εκλογικά ακόμη περισσότερο οι λαϊκίστικες πολιτικές δυνάμεις.

Πάντως, ο Σόρος δεν εμφανίζεται βέβαιος για την μακροημέρευση της νέας κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, θεωρώντας πιθανό να «πέσει» και να προκηρυχθούν νέες εκλογές στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου.

«Από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πώς θα αντιδράσει η Ε.Ε. στην αστάθεια στην Ιταλία» σπεύδει να εξηγήσει, στη συνέχεια.

Μάλιστα, σημειώνει με νόημα ότι «στην Ευρώπη, υπάρχει μια τάση να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία για να δίνονται μαθήματα στην Ιταλία».

«Αν η Ε.Ε. υιοθετεί αυτή τη γραμμή, σκάβει τον δικό της λάκκο, προκαλώντας αρνητική αντίδραση στο ιταλικό εκλογικό σώμα το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να δώσει μια ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία στους λαϊκιστές» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα, ο Σόρος προειδοποιεί ότι «η Ε.Ε. αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά η Ιταλία έχει γίνει το πιο πιεστικό, γιατί αυτό απειλεί τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων