Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Ο Κώστας Γαβρόγλου υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις

Υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις τάσσεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια την μουσουλμανική μειονότητα, ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων».

Σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα και τους θρησκευτικούς λειτουργούς της, τονίζει ότι θα πρέπει «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις πάνω στο σοβαρό ζήτημα του προσδιορισμού του εκλεκτορικού σώματος».

«Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα», συμπληρώνει.

Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ακόμα ότι μετά την ψήφιση του νόμου για προαιρετική εφαρμογή της σαρίας με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του ισλαμικού δικαίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν στην Ελλάδα, τονίζει ότι «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους», ενώ στην ερώτηση αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων