Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Νέα υπηρεσία λανσάρει η Ιαπωνία: Νοικιάστε τον φίλο σας!

Σε μια εποχή όπου η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων έχει αρχίσει να αλλάζει, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να στραφούν είτε για βοήθεια, είτε για συμπαράσταση σε άλλους ανθρώπους, η Ιαπωνία πρωτοπορεί με το γραφείο ενοικίασης μεσήλικα.

Ο Ikeda, ένας 46χρονος Ιάπωνας, αποφάσισε να αρχίσει να νοικιάζει τον εαυτό του σε άτομα που είχαν ανάγκη φιλική παρέα. Δημιούργησε το Japan’s Ossan Rental, ένα γραφείο με πάνω από 70 εργαζόμενους που προσφέρονται προς ενοικίαση.

Ο ίδιος έχει νοικιαστεί για περίπου δύο χρόνια σε πάνω από 30 πελάτες, για 20 ώρες την εβδομάδα. Τα χρήματα που παίρνει για την δουλειά αυτή, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, δεν είναι πολλά (7 δολάρια την ώρα) κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν θεωρεί αυτό που κάνει δουλειά, αλλά ούτε χόμπι ή εθελοντισμό. Πρόκειται για κάτι που τον ευχαριστεί και μάλιστα μέσα από την ενοικίαση του εαυτού του, αναζητά κι ο ίδιος φίλους.

Η πρόσληψη γίνεται από πελάτες που θέλουν απλώς να συζητήσουν με κάποιον, αλλά ακόμη κι από πελάτες που τους βγάζουν για δείπνο, τους πηγαίνουν στο γήπεδο και τους χρησιμοποιούν ως ξεναγούς.

Πρόκειται για μια, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα δουλειά και πολύ πρωτοποριακή!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων