Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Υποχρεωτική η δήλωση υπερωριών από τους εργοδότες… ακόμα και με sms

Ηλεκτρονικά ή ακόμη και μέσω της αποστολής μηνύματος από κινητό τηλέφωνο (sms) θα γίνεται από τον Οκτώβριο η υποχρεωτική δήλωση των υπερωριών και της υπερεργασίας, από τους εργοδότες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να έχει δηλωθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018 θα ισχύσει μεταβατική περίοδος, οπότε θα είναι ταυτόχρονα δυνατή η δήλωση υπερωριών και με τον παλιό τρόπο, δηλαδή μέσω του Ειδικού Βιβλίου Υπερωριών.

Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενεργοποιώντας διάταξη του νόμου που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στόχος του υπουργείου είναι να καταπολεμήσει το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και των «ξαφνικών» προσλήψεων όταν εμφανίζεται σε επιχειρήσεις το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η υποδηλωμένη εργασία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην ελληνική αγορά εργασίας.

Για τον λόγο αυτό, και βάσει των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τους ελέγχους που διεξάγει το ΣΕΠΕ, νομοθετήθηκε τον περασμένο χρόνο, η διάταξη για υποχρεωτική, άμεση δήλωση των υπερωριών.

σχετικα αρθρα

11 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img