Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Β. Λαζαράκου: Θα παρέμβουμε αν συνεχιστούν οι μεγάλες διακυμάνσεις στις τράπεζες

Στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ετέθη το θέμα της διακύμανσης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς (σ.σ. -8% την Τετάρτη, -22,05% χθες Πέμπτη) το οποίο συνεδρίασε χθες για τα τρέχοντα θέματα.

Εκείνο που διερευνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αν η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού ήταν επαρκής από την τράπεζα και όπως προκύπτει από τα γεγονότα είναι ότι η διοίκηση της τράπεζας την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εξέδωσε πληθώρα ανακοινώσεων, αμέσως μετά υπήρξε ενημέρωση των αναλυτών και την επόμενη ημέρα εξεδόθη συμπληρωματική ανακοίνωση. Η Κεφαλαιαγορά, όπως φέρεται να είπε η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βασιλική Λαζαράκου στα μέλη του Δ.Σ., παρεμβαίνει όταν η ενημέρωση που παρέχεται είναι ελλιπής ή όταν οι διακυμάνσεις σε μία μετοχή είναι ακραίες. Μάλιστα, φέρεται να είπε ότι αν συνεχιστούν οι ακραίες διακυμάνσεις, θα ζητηθεί επιπλέον ενημέρωση από την τράπεζα.

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ανησυχία και για τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά
Το ανησυχητικό πάντως, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, είναι ότι κύμα ανησυχίας για νέες αυξήσεις κεφαλαίου με παρόμοια διαδικασία σαν αυτή που θα ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς, προέκυψε και για τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά. Πτώση λίγο πάνω από 6% σημείωσε η μετοχή της Alpha Bank, κλείνοντας στα 0,9116 ευρώ με εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών σχεδόν 18 εκατ. τεμαχίων, 4,81% ήταν οι απώλειες για την Εθνική, στα 2,45 ευρώ, αλλά λιγότερο για την Eurobank, μόλις 0,48%, στα 0,709 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Πειραιώς ακόμα και κατά τη διάρκεια του conference call το βράδυ της Τρίτης με τους αναλυτές, ήταν ξεκάθαρη απέναντι στους Έλληνες και ξένους αναλυτές ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους για διευκρινήσεις.

Η κ. Λαζαράκου μάλιστα εκπροσωπώντας την εποπτική αρχή, φέρεται να είπε στα μέλη του Δ.Σ. της Κεφαλαιαγοράς ότι, «δεν ευθυνόμαστε για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων των εισηγμένων. Οι επενδυτές είναι εκείνοι που θα κρίνουν τι πραγματικά τους συμφέρει και τι όχι να πράξουν. Εμείς θέλουμε να είναι όλα ξεκάθαρα, στο φως σε ότι αφορά στην ενημέρωσή τους».

Πηγή:/www.powergame.gr/

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων