Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Βάνα Παπαευαγγέλου: Σταθεροποίηση παρουσιάζει η πανδημία | Η τρίτη δόση προστατεύει από σοβαρή νόσηση

Βάνα Παπαευαγγέλου: Σταθεροποίηση παρουσιάζει η πανδημία

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε πως τα ενεργά κρούσματα είναι 54.000 και η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σημαντικό όπλο είναι το testing που γίνεται. Η κ. Παπαευαγγέλου, ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση. Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τρίτη δόση που προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Υπογράμμισε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, τόνισε πως είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων