Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Βαρβιτσιώτης: Οι εκλογές στη Γερμανία δείχνουν ότι έχουμε μια αλλαγή σελίδας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” σχολάσε τις εξελίξεις των εκλογών στη Γερμανία και το πως η κατάτσαση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει την Ελλάδα.

«Αυτό το οποίο φαίνεται από τις χθεσινές εκλογές είναι ότι έχουμε μια αλλαγή σελίδας. Μια αλλαγή σελίδας σε σχέση με τα κόμματα, δεν νομίζω ότι έχουμε αλλαγή σελίδας σε σχέση με τις πολιτικές. Οι διαφορές ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες και τους χριστιανοδημοκράτες δεν φαίνονται τόσο βαθιές, ώστε η Γερμανία να κινηθεί σε μία άλλη κατεύθυνση».

Αναφορικά με την άνοδο των Πρασίνων, επισήμανε ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι το υπ’ αριθμόν ένα θέμα στην ατζέντα των νέων ψηφοφόρων, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επηρεάσει την ελληνική πολιτική σκηνή η νίκη των σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία αλλά και για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει, γιατί δεν συνδέεται με τους σοσιαλδημοκράτες, προσθέτοντας ότι η Αριστερά έχασε το μισό της δύναμής της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων