Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Βενεζουέλα: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για την Ορτέγκα ζητάει ο Μαδούρο

Οι αρχές της Βενεζουέλας θα ζητήσουν να εκδοθεί από την Interpol ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης της πρώην γενικής εισαγγελέα Λουίσας Ορτέγα – η οποία διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας ότι υφίσταται διωγμό από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση – ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

«Η Βενεζουέλα θα ζητήσει από την Interpol (να εκδοθεί) κόκκινη ειδοποίηση εναντίον αυτών των προσώπων, τα οποία ενέχονται σε σοβαρά εγκλήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Κράτους, αναφερόμενος στην εισαγγελέα Ορτέγα και τον σύζυγο της, τον βουλευτή Χερμάν Φερέρ, λίγη ώρα αφότου και οι δυο τους αναχώρησαν από την Κολομβία, όπου είχαν καταφύγει, με προορισμό τη Βραζιλία. Ο Μαδούρο κατηγόρησε το ζευγάρι πως δουλεύει για τους Αμερικανούς εδώ και καιρό.

Παράλληλα, ο Μαδούρο επισήμανε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Καράκας και την Ουάσινγκτον έχουν φθάσει στο απόλυτο ναδίρ.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας όσον αφορά τη σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ», είπε ο Μαδούρο. Εξέφρασε την ευχή η σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μπορούσε να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, η σχέση ανάμεσα στη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ να μπορούσε να εξομαλυνθεί και ένας διάλογος να μπορούσε να αρχίσει. «Εσύ κι εγώ πρέπει να μιλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, «μόνο συνομιλώντας μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον».

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε απρογραμμάτιστες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «έχουμε πολλές επιλογές όσον αφορά τη Βενεζουέλα (…) συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής επιλογής εάν χρειάζεται».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων