Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

«Βενεζουέλα» το Κατάρ – Πολίτες σε πανικό αδειάζουν τα σουπερμαρκετ!

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι πολίτες του εμιράτου του Κατάρ φοβούμενοι για τις εξελίξεις μετά τη δραματική διπλωματική κλιμάκωση και καταφεύγουν στα σουπερμάρκετ αδειάζοντας τα ράφια.

Αυγά, γάλα, ρύζι και πολλών άλλων ειδών υλικά πρώτης ανάγκης έχουν εξαφανιστεί, αφού οι κάτοικοι του Κατάρ βλέπουν τη χώρα του να μένει αποκλεισμένη από τη γειτονική Σαουδική Αραβία, η οποία έκλεισε τα σύνορά της προς το Κατάρ και ταυτόχρονα σταμάτησαν οι εισαγωγές.

Πρόκειται για καταστροφική εξέλιξη για το Κατάρ, καθώς τις μεγαλύτερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και άλλων βασικών τροφίμων τις εισάγει το εμιράτο από το μεγάλο γείτονά του, τη Σαουδική Αραβία. Εκτός από αυτό, σε πιο γενικό πλαίσιο, καμία άλλη χώρα δεν εξαρτάται περισσότερο από την ανταλλαγή αγαθών  όσο η χώρα με τους περίπου 2,7 εκατομμύρια κατοίκους. Επιπροσθέτως, κανένα άλλο κράτος δεν είναι τόσο άρυκτα συνδεδεμένο με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία όσο το Κατάρ, το οποίο έχει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε όλο τον κόσμο.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων