Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Βενζίνη: Επιτήδειοι νοθεύουν τα καύσιμα με νέφτι και νερό καταστρέφοντας τα οχήματα

Οι επιτήδειοι στα πρατήρια βενζίνης κάνουν ό,τι μπορούν για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η Ελλάδα πληρώνει «χρυσάφι» τις τιμές των καυσίμων, έρχονται κάποιοι για να αχρηστέψουν τα οχήματά μας. Οπως είπε στον ΣΚΑΪ μηχανολόγος-μηχανικός νοθεύουν τα καύσιμα και πωλούν βενζίνη με νέφτι ή με νερό προκειμένου στη συνέχεια να πωλούν σε χαμηλότερη τιμή, σε μια περίοδο που η ακρίβεια «σαρώνει».

«Είναι ένα διάλυμα βενζίνης με διαλύτη χρωμάτων, το γνωστό νέφτι» είπε στον ΣΚΑΪ ο μηχανολόγος – μηχανικός Γιώργος Καραμέρης, δείχνοντας ένα από τα δύο μπουκάλια με τη νοθευμένη βενζίνη που εντόπισε σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο μπουκάλι, έχει μέσα νερό με κάποιου είδους διαλύτη. Εξηγεί ότι υγρά μέσα στα δύο μπουκάλια έχουν διαχωριστεί, λόγω του διαφορετικού βάρους τους.

Αρκετοί οδηγοί έχουν καταλάβει ότι κάτι πάει… στραβά με τα πρατήρια καυσίμων που πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα βενζινάδικα που φουλάρουν τα οχήματά τους εδώ και χρόνια τα οποία και εμπιστεύονται ακόμα και αν η βενζίνη κοστίζει λίγα λεπτά παραπάνω.

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον!», δηλώνει οδηγός στον ΣΚΑΪ. «Το φοβόμαστε αλλά εμπιστευόμαστε χρόνια αυτό το πρατήριο και δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι επιλήψιμο», «Πηγαίνω σε αυτόν που εμπιστεύομαι!», αναφέρει άλλος οδηγός. Τα περιστατικά νοθείας ωστόσο, αυξάνονται και οι Αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να βάλουν λουκέτο σε όλους τους επιτήδειους. Σύμφωνα με την πρόεδρο πρατηριούχων Αττικής Μαρία Ζάγκα, πέρσι έγιναν 11 καταγγελίες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων και 5 για νοθεία καυσίμων. «Το να πιάσετε κάποιον που νοθεύει ή έχει ”πειραγμένες” αντλίες υπάρχει δόλος. Είναι ξεκάθαρο. Να του βάλετε το μεγαλύτερο πρόστιμο δεν τους ενδιαφέρει γιατί βγάζουν τεράστια ποσά», τονίζει η κυρία Ζάγκα και ζητεί σε τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνει λουκέτο στα πρατήρια.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων