Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Βγαίνει από την καραντίνα ο Μακρόν

«Καθαρός» από τον covid-19 είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 17/12.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελιζέ ο 43χρονος Μακρόν μπορεί να βγει από την καραντίνα αφού έμεινε σε απομόνωση για επτά ημέρες στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, κοντά στις Βερσαλλίες.

Η ανακοίνωση ότι ο Μακρόν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα μια σειρά από πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντρ ντε Κρο και ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης Αντόνιο Κόστα, με τους οποίους είχε συναντηθεί πριν νοσήσει.

Ο Μακρόν είχε πονοκεφάλους, ξηρό βήχα και κόπωση για αρκετές ημέρες και η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε χθες.

Σύμφωνα με τη γαλλική Προεδρία, «κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, συνέχισε να ασχολείται με τις τρέχουσες υποθέσεις της χώρας και να πραγματοποιεί τα προγραμματισμένα συμβούλια και συνεδριάσεις».

Το Ελιζέ δεν διευκρίνισε εάν ο Μακρόν έχει ήδη επιστρέψει στο Παρίσι ούτε πού σκέφτεται να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων