A taste of Christmas” είναι ο τίτλος του βίντεο που δημιούργησε ο Γιώργος Κράλλης, ένας ταλαντούχος άντρας από την Ξάνθη που έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σκηνοθεσίας, 3D animation, 3D & 2D art και web design και παρουσιάζει μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία.
Τον Άγιο Βασίλη όπως τον ξέρουμε, με την πλούσια λευκή γενειάδα και την κόκκινη στολή, όλοι θα τον βάζαμε στο σπίτι μας και θα του προσφέραμε ένα πιάτο φαγητό
Εάν όμως εμφανιζόταν ως άστεγος που χρειάζεται τη βοήθεια μας, θα κάναμε το ίδιο; Ένα πρωτότυπο βίντεο από την Ξάνθη έρχεται να μας συγκινήσει, αλλά και να μας προβληματίσει.
Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ένας άστεγος να περπατά τη νύχτα μέσα στην άδεια πόλη και να χτυπά τις πόρτες των στολισμένων σπιτιών. Το μόνο που λαμβάνει είναι απόρριψη, μέχρι κάθεται να ξαποστάσει στα σκαλιά ενός σπιτιού.
Το κοριτσάκι της οικογένειας ανοίγει την πόρτα, απλώνει το χέρι και τον βάζει στο σπίτι, δίνοντάς του μια θέση στο στρωμένο οικογενειακό τραπέζι. Του προσφέρει μελομακάρονα και κουραμπιέδες, του ανοίγει την καρδιά της, τους βλέπουμε να χαμογελούν σε μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.
Έπειτα, το κοριτσάκι βρίσκει το χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο δώρα και ο… άστεγος Άγιος Βασίλης της δείχνει να μην πει τίποτα… «Judge less, love more», ήτοι «κρίνε λιγότερο, αγάπα περισσότερο» είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο.
«Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια να φτιάξω μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Όλα ξεκίνησαν πριν απο 20 περίπου μέρες όταν ο Παναγιώτης Γεωργίου (Santa), μου ζήτησε να φτιάξουμε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Το σκέφτηκα λιγάκι και του είπα πως είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμάσουμε σενάριο, να βρούμε τις τοποθεσίες, αλλά και τα άτομα που θα φαίνονται στο εν λόγω βίντεο και όλα αυτά να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσω πως έχουμε και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9, και ο Παναγιώτης (Santa) θα μπορούσε να έρθει απο Θεσ/νίκη στην Ξάνθη, μόνο για 2 ημέρες και μέσα σε αυτές τις ημέρες θα μπορούσαμε να δουλέψουμε μόνο ένα 3ωρο. Οπότε είχαμε 6 ώρες συνολικά για να γίνει το γύρισμα. Σκεφτόμουνα να δώσω αρνητική απάντηση γιατί οτιδήποτε και αν κάνεις με τόση πίεση χρόνου και χωρίς καλό υπολογισμό, πολλά μπορούν να πάνε στραβά και φυσικά να γίνουν πολλά λάθη και το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι κάτι που με αντιπροσωπεύει καλλιτεχνικά» γράφει ο δημιουργός του βίντεο στο YouTube και απαριθμεί και όσους τον βοήθησαν στο να υλοποιήσει αυτό το βίντεο.