Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Βίζερ: Συμφωνία για Ελλάδα χωρίς χρήματα από ΔΝΤ

Σε δηλώσεις του σε αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Oberösterreichische Nachrichten, ο Τόμας Βίζερ μίλησε για τη βεβαιότητα για συμφωνία στο Euroworking Group της 15ης Ιουνίου και είπε: “Οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας ανέρχονται στο 95%”.

Επίσης, εξήγησε ότι η συμφωνία που λογικά θα επέλθει, θα συμπεριλαμβάνει και την αποταμίευση της επόμενης δόσης, όπως επίσης και τη δέσμευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη στήριξη του ελληνικού προγράμματος.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ δε θα συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος της συμφωνίας για το πρόγραμμα, έως ότου υπάρξει μια κοινή έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ο κ. Βίζερ είπε: “Είμαστε ακόμα στη β’ αξιολόγηση, ενώ θα έπρεπε να είμαστε στην όγδοη αξιολόγηση. Αυτό είναι μια ένδειξη των δυσκολιών που υπάρχουν χωρίς το ΔΝΤ”, υποστηρίζοντας έτσι τη στάση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Euroworking Group για να προετοιμάσει το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Στο επίκεντρο της προετοιμασίας θα βρεθούν τα ζητήματα της προόδου στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης αλλά και των τεχνικών λεπτομερειών για το ζήτημα του χρέους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων