Το μεταναστευτικό παραμένει στο επίκεντρο της ιταλικής πολιτικής. Ύστερα από τις χθεσινές τοποθετήσεις των Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών κατά της διαχείρισης του μεταναστευτικού από πλευράς της Γερμανίας, σήμερα σειρά είχε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. “Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανή μεταναστευτική πίεση λόγω της αστάθειας σε τεράστιες περιοχές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής” έγραψε η Μελόνι σε ανάρτησή της στο Facebook. “Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται καθημερινά για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και την καταπολέμηση της μαζικής παράνομης μετανάστευσης” είπε χαρακτηριστικά.
“Το κάνουμε αυτό” συνεχίζει η Μελόνι “με σοβαρότητα σε κάθε επίπεδο: εμπλέκοντας τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και συνάπτοντας συμφωνίες με αφρικανικές χώρες για να σταματήσουμε την αναχώρηση των φορτηγών και να καταστρέψουμε το δίκτυο των διακινητών ανθρώπων. Και με κανονισμούς κοινής λογικής για να διευκολύνουμε τις απελάσεις όσων δεν έχουν δικαίωμα να γίνουν δεκτοί. Μια δύσκολη δουλειά, σίγουρα, αλλά που μπορεί να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα, με υπομονή και αποφασιστικότητα”.
Η ανάρτηση συνέχισε επίσης με επίθεση κατά του δικαστή της Κατάνιας που, την Παρασκευή 29/09, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο έναν μετανάστη, ο οποίος βρίσκονταν υπό κράτηση σύμφωνα με τους όρους του τελευταίου κυβερνητικού διατάγματος.
“Φυσικά, όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα αν στο μεταξύ άλλα κράτη εργάζονται προς την εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση και αν ακόμη και ένα κομμάτι της Ιταλίας κάνει ό,τι μπορεί για να ευνοήσει την παράνομη μετανάστευση. Και δεν μιλάω μόνο για την ιδεολογικοποιημένη Αριστερά και το κύκλωμα που έχει τα δικά του πλούσια συμφέροντα στην υποδοχή” συνέχισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός δείχνοντας δυσαρέσκεια με την απόφαση του δικαστή στην Σικελία, για την οποία η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά “έμεινα άναυδη”.
Η Μελόνι κάνει αναφορά σε “απίστευτα κίνητρα” (“τα φυσικά χαρακτηριστικά του μετανάστη, τα οποία οι χρυσοθήρες στην Τυνησία θεωρούν ευνοϊκά για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους” σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση) που οδήγησαν στην απελευθέρωση “ενός παράνομου μετανάστη, ήδη αποδέκτη εντολής απέλασης, κηρύσσοντας μονομερώς την Τυνησία μη ασφαλή χώρα (έργο που δεν ανήκει στη δικαιοσύνη) και ξεσπώντας κατά των μέτρων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης”.
“Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό” ολοκλήρωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός “και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει για να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τα σύνορα του ιταλικού κράτους. Χωρίς φόβο”.
Πηγή: ertnews.gr