Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Βόμβα Ρέππα: Κυβερνητική σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ!

Πολιτική βόμβα έριξε ο πρώην υπουργός  και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο συμπόσιο για την επέτειο των 39 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να δείξει ότι είναι έτοιμο για μία προοπτική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο». Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρχει μόνο ως Κεντροαριστερά» και στη συγκρότηση αυτού του πολιτικού χώρου δεν πρέπει να υπάρξει περιορισμός στο εύρος των συμμετεχόντων.

Ασκώντας ευθέως κριτική στην πολιτική του Ευ. Βενιζέλου, διερωτήθηκε: «Πώς μπορεί να επιτευχθεί η μεγάλη Κεντροαριστερά, εάν στο εγχείρημα δεν έχουν θέση δυνάμεις που αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που αυτοχαρακτηρίζονται κεντροαριστεροί;».

Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι ο λόγος για την Κεντροαριστερά «φούντωσε» πάλι, αφού πρώτα «κάναμε και κάνουμε τα πάντα για να γίνουν διάσπαρτες οι δυνάμεις της» και υπογράμμισε ότι η ανασυγκρότηση του χώρου μπορεί να γίνει  με πόλο έναν ισχυρό εταίρο.  Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Η σχέση μας όμως δεν είναι μονοσήμαντη. Προσυπογράφω όσα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει για τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ όμως να σκεφτούμε ότι στην πολιτική μετράνε οι συσχετισμοί δυνάμεων…».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων