Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο στο Ιντλίμπ της Συρίας

Το τραγικό αυτό περιστατικό, έλαβε χώρα σε συγκέντρωσή των ανταρτών κοντά στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική πόλη της Συρίας, Ιντλίμπ, είπαν πηγές ανταρτών.Η έκρηξη που σημειώθηκε, είπαν, κατέστρεψε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που χρησιμοποιούσαν ως βάση τα μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, μίας συμμαχίας από ομάδες ανταρτών συσπειρωμένες γύρω από το Μέτωπο Αλ Νόσρα, πρώην συνεργάτη της Αλ Κάιντα. Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν.

Η τζιχαντιστική συμμαχία είχε ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλη επιχείρηση σύλληψης ιδιαίτερα σκληροπυρηνικών αδρανών θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στην περιφέρεια της Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πηγές τους, έχουν συλλάβει τουλάχιστον 100 άτομα, μεταξύ των και υψηλόβαθμα στελέχη στους οποίους αποδίδεται ευθύνη για μια σειρά πρόσφατων δολοφονιών και εκρήξεων στην περιοχή, η οποία έχει κυριευτεί από ισλαμιστικές τζιχαντιστικές ομάδες.

Στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, υπάρχουν επίσης και μετριοπαθείς ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενώ οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των κυρίων τζιχαντιστικών ομάδων για έλεγχο της περιοχής είναι συχνές.

Παρότι οι ομάδες αυτές αντιτίθενται στην ηγεσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, διατηρούν μεταξύ τους αγεφύρωτα χάσματα ιδεολογίας και ανταγωνισμού που κατά καιρούς εκδηλώνονται σε φονικές μάχες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων