Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βορίδης: «Αν χρειαστεί θα κάνουμε και νέο lockdown»

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουν άριστη συνεργασία και όποια μέτρα παίρνονται για την καταπολέμηση της πανδημίας, είναι από κοινού, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολίτευση που ασκεί.

«Πήραμε μέτρα έγκαιρα κι έχουμε μείωση στην (επιδημιολογική) πίεση, αλλού τα πήρανε καθυστερημένα κι έχουν αύξηση».

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού λοκντάουν που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε.

«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.

Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι από την πρώτη μέρα είναι ‘αντιπολίτευση του Χ2’. Δίνουμε 300 εκατ. ευρώ, ‘δώστε 600 εκατ. ευρώ’, προσλαμβάνουμε 7.000 ‘προσλάβετε 14.000’ δίνουμε 1 δισεκ. στο ΕΣΥ ‘δώστε 2 δισεκ’» ανέφερε δε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων