Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Βορίδης για ψήφο απόδημων: Εντυπωσιακό πως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του

Για αλλαγή άποψης σχετικά με την ψήφο των αποδήμων κατηγορεί ο Μάκης Βορίδης τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική απάντηση – δήλωση στην οποία προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεοδώρα Τζάκρη και Κώστας Ζαχαριάδης. «Είναι εντυπωσιακό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του στο σοβαρό ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού παίζοντας μαζί τους παιχνίδια εντυπώσεων», αναφέρει αρχικά ο κ. Βορίδης προσθέτοντας ότι η Κουμουνδούρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε (ο ΣΥΡΙΖΑ) στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και σήμερα προτείνει 4 έδρες γεωγραφικά κατανεμημένες και μάλιστα σε ενιαία λίστα (!). «Η ψήφος τους δηλαδή να μην έχει το ίδιο βάρος με αυτή των υπολοίπων και να μην μετράει στο πανελλαδικό ποσοστό», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, προφανώς, τους απόδημους Έλληνες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ανάξιους να μπορούν να επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους. Ενδεχομένως αύριο να προτείνει κάτι άλλο, κάτι άλλο ακόμη πιο αντισυνταγματικό.

«Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η υπογράφουσα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, διαφωνεί με την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, όπως αυτή εκφράστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα»/Προτείνουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να σοβαρευτεί επιτέλους και να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας. Είναι πλέον προφανές ότι ένα είναι το κόμμα που φοβάται την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων: ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή όπου και θα κληθούν να τοποθετηθούν ενώπιον των Ελλήνων του Εξωτερικού», καταλήγει ο κ. Βορίδης.

Η νέα απάντηση του Μάκη Βορίδη στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά το «όχι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία του Μάκη Βορίδη για την ψήφο των ομογενών, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» του υπουργού Εσωτερικών και καταθέτοντας τη δική του τροπολογία, διευκρινίζοντας ότι διασφαλίζει χωρίς περιορισμούς τη συμμετοχή των αποδήμων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων