Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Βουλή: Ένταση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε και η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις επικουρικές συντάξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να ζητούν την απόσυρσή του.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να συνεχιστεί η επεξεργασία του μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου, καθώς αυτή την εβδομάδα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

«Το νομοσχέδιο θίγει το δημόσιο σύστημα ασφάλισης εις βάρος εργαζομένων» ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και έκανε λόγο για αντικοινοβουλευτική μεθόδευση.

«Ο τρόπος που εισάγεται το νομοσχέδιο είναι αντιστρόφως ανάλογος της σπουδαιότητας του, δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση στο νομοσχέδιο», είπε από την πλευρά του κι ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ μίλησε για νομοσχέδιο που είναι για τα σκουπίδια.

Επιπλέον, όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, απο το υπουργείο Οικονομικών, κατατίθεται η τροπολογία με τις διατάξεις για τη νέα ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας σε 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις, για τη διατήρηση της έκπτωσης του 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος και τον μήνα Αύγουστο, για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για τους απινιδωτές και την επέκταση έως και τον Ιούνιο του 2022 του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων