Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Βουτιά κατά 99% στα κέρδη α΄ τριμήνου 2020 ανακοίνωσε η Total

Βουτιά κατά 99% σημείωσαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου του 2020 της Total, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, με τη γαλλική εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα μειώσει τις επενδύσεις κατά 25% για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες αναταραχές στην αγορά του αργού πετρελαίου.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρό κέρδος 34 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, έναντι 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν μεγάλη πτώση το πρώτο τρίμηνο του 2020 λόγω της υπερπαραγωγής και του πολέμου τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, υποχωρώντας στα 50,1 δολάρια το βαρέλι, από 63,1 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η απότομη πτώση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου μείωσε τις ταμειακές ροές από εργασίες της Total κατά σχεδόν δύο τρίτα.

Από τα τέλη Μαρτίου, η τιμή του πετρελαίου έχει πληγεί περαιτέρω από την κατάρρευση της ζήτησης λόγω του αντίκτυπου από τον κορωνοϊό, υποχωρώντας ακόμη και σε αρνητικές τιμές τον περασμένο μήνα.

“Ο Όμιλος αντιμετωπίζει εξαιρετικές περιστάσεις: Την κρίση στην υγεία λόγω Covid-19 η οποία επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και δημιουργεί τεράστιες αβεβαιότητες και την κρίση στην αγορά πετρελαίου, με την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου από τον περασμένο Μάρτιο”, δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total Πάτρικ Πουγιάν.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος ανακοίνωσε ότι έχει θέσει έναν νέο στόχο εξοικονομήσεων και θα προχωρήσει σε μείωση τόσο των επενδυτικών στόχων όσο και των στόχων παραγωγής αργού. Σημειώνει πως οι επενδύσεις θα μειωθούν κάτω από τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρέχον έτος, μια μείωση που αντιστοιχεί σε 25% σε σύγκριση με το ποσό που είχε ανακοινώσει ο όμιλος τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Total αποφάσισε, ωστόσο, να καταβάλει ενδιάμεσο μέρισμα στους μετόχους της ύψους 0,66 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό του προηγούμενου έτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων