Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

VPRC: Έως και 15 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ταράζει τα νερά της πολιτικής σκηνής η προ ημερών δήλωση του επιστημονικού συμβούλου της VPRC, Χριστόφορου Βερναρδάκη, πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου είναι πρακτικά βέβαιη, ενώ η διαφορά θα κυμανθεί από τις 3 έως και τις 15 μονάδες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Απαγορευμένος Λαβύρινθος» της ΕΤ3, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε πως το σκηνικό είναι πολύ ρευστό ακόμα, εξού και οι τεράστιες διακυμάνσεις στα ποσοστά. Παρόλα αυτά, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή θα κυμανθεί το λιγότερο στο 10%, χωρίς να υπάρχει ανώτατο προσδοκώμενο, ενώ η ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, θα γευτεί την ήττα. Η μόνη περίπτωση κάποιας νίκης θα έρθει μέσα από μια μεγάλη αποχή, η οποία όμως δεν κρίνεται πιθανή, καθώς τα συνήθη ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές κυμαίνονται από 70% έως 75%.

Όπως φαίνεται, η αποχή αλλά και τα μεγάλα ποσοστά της Χ.Α είναι απόρροια του συσσωρευμένου θυμού και αγανάκτησης του εκλογικού σώματος, ενώ δεν είναι ακόμη βέβαιο προς τα που θα διοχετευθεί αυτή η οργή.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή (ξεκινάει από το 1:09:00 έως το 1:27:00)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων