Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Oι Βρυξέλλες ζητούν διαβεβαιώσεις και η Αθήνα κείμενο των θεσμών

Oι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το ζήτημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Oι Βρυξέλλες τελούν εν αναμονή της ελληνικής αποστολής με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ενώ η Αθήνα περιμένει πρώτα κείμενο από τους θεσμούς ώστε να γνωρίζει σε τι θα πρέπει να απαντήσει.

Όπως εξηγούν πηγές του υπουργείου Οικονομικών «τα βραχυπρόθεσμα για να ενεργοποιηθούν θα πρέπει να απαντηθούν από τη δική μας την πλευρά κάποιες ανησυχίες που οι θεσμοί είχαν διατυπώσει σχετικά με τις παροχές». Ωστόσο, υπογραμμίζουν, «για να συμβεί αυτό ζητήσαμε από το EWG να μας τις στείλουν γραπτώς και με καθαρό τρόπο ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο». Eπομένως, «αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και εμείς θα απαντήσουμε».

Την ίδια στιγμή ο Τόμσεν ζητά εκ νέου μεταρρυθμίσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις με ένα τεχνικό σημειώμα – απάντηση στον Μοσκοβισί. Και αυτή τη φορά επιμένει στη θέση ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι πολύ γενναιόδωρο κι επαναλαμβάνουν ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν διεύρυνε επαρκώς τη φορολογική βάση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων