Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

«Βραχιολάκι» για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ο Δένδιας δεν έκρυψε προχθές τα λόγια του. Οι φυλακές είναι καζάνια που βράζουν κι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να «σκάσουν». Την ίδια στιγμή ο χορός προφυλακίσεων επωνύμων καλά κρατεί. Μόλις χθες βγήκε ένταλμα σύλληψης του εφοπλιστή Ρέστη. Κάποιοι μάλιστα επιμένουν πως θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με αμείωτη ένταση προς γνώση και συμμόρφωση των πολλών και ανωνύμων που έχουν αρχίσει να δημιουργούν τεράστια χρέη στα δημόσια ταμεία.

Προφανώς έχει ήδη γίνει το αδιαχώρητο κι αν κάτι «πάει στραβά» σε κάποια φυλακή, οι επιπλοκές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες. Έτσι, επανέρχεται η ιδέα για τη χρήση του ειδικού βραχιολιού GPS στους κρατούμενους των φυλακών προκειμένου από τη μία να αποσυμφορηθούν οι φυλακές και από την άλλη να προκύψουν και έσοδα.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζουν πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες των κρατουμένων, εκτός από όσους διώκονται για σεξουαλικά εγκλήματα ή έχουν στο ποινικό τους μητρώο καταδίκες για βαριά εγκλήματα.

Το κόστος για το βραχιολάκι αγγίζει τα 1.500 ευρώ για κάθε κρατούμενο και θα πρέπει να το καλύπτει ο ίδιος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων