Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βραζιλία: Πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη σχετικά με τους θανάτους εξαιτίας της πανδημίας

Η Βραζιλία μετατράπηκε χθες Παρασκευή στη 2η χώρα της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, καθώς ο συνολικός απολογισμός των ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν στην COVID-19 έφθασε τους 41.828, ξεπερνώντας αυτόν που καταγράφεται επίσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Κατά τα στοιχεία του Υπουργείου, σημειώθηκαν 909 νέοι θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σε 24 ώρες. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν επίσης 25.982 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 828.810 στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ. Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι 365.063 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση όμως αμφισβητούνται από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, που φοβούνται ότι ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα δεκαπλάσιος, αν όχι δεκαπενταπλάσιος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων