Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Βρετανία: «Έκρηξη» κρατήσεων προς τις «πορτοκαλί» χώρες – Τριπλασιάστηκαν για Ελλάδα

Οι κρατήσεις για διακοπές σε «πορτοκαλί» προορισμούς αυξήθηκαν κατά 400% μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνονται χωρίς καραντίνα από τις 19 Ιουλίου.

Οποιοσδήποτε είχε δύο δόσεις εμβολίου ή είναι κάτω των 18 ετών δεν θα υποχρεούται πλέον σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την επιστροφή του από χώρες που είναι στην «πορτοκαλί λίστα», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι και η Ελλάδα, όπου πλέον η ζήτηση από Βρετανούς τουρίστες σημειώνει σημαντική αύξηση.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι απαιτήσεις για τις πράσινες και τις πορτοκαλί χώρες είναι ίδιες, δήλωσε ο υπουργός. Λίγο μετά την ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Skynews, η ΕasyJet σχολίασε ότι οι κρατήσεις πτήσεων σε χώρες της πορτοκαλί λίστας αυξήθηκαν κατά 400%. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μάλιστα πρόσθεσε: «Οι αναζητήσεις για την Ελλάδα έχουν τριπλασιαστεί και ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οικογένειες που κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές της τελευταίας στιγμής».

Από την πλευρά της, η εταιρεία «Τόμας Κουκ» ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με το BBC, η Κέρκυρα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι, με βάση τις κρατήσεις στην Easyjet.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων