Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Βρετανία: Μεγαλύτερη στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις προσφέρει ο ΥΠΟΙΚ

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αναγκάστηκε σήμερα να προσφέρει περισσότερη οικονομική βοήθεια στις επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με την αναζωπύρωση της πανδημίας της COVID-19, κάτι που φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό να οδηγήσει σε εκτροχιασμό της ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο Σουνάκ δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση θα επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος από το βάρος των μισθών των υπαλλήλων για επιχειρήσεις που είναι ακόμα ανοικτές αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες και θα προσφέρει περισσότερα χρήματα σε εταιρίες του κλάδου φιλοξενίας.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή για τον Σουνάκ που εδώ και καιρό αντιστεκόταν στα αιτήματα να διευρυνθεί η γενναιοδωρία των κρατικών προγραμμάτων στήριξης. Οι επικριτές του υποστήριξαν ότι είναι προφανές ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και ότι αυτή θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα.

Η Βρετανία -η πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 με πάνω από 44.000 νεκρούς- βιώνει τώρα ένα δεύτερο κύμα του ιού, φθάνοντας χθες τα 26.688 νέα κρούσματα και τους 191 θανάτους.

«Ανέκαθεν έλεγα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε την οικονομική μας στήριξη όπως εξελίσσεται η κατάσταση, και αυτό είναι που κάνουμε σήμερα. Αυτές οι αλλαγές σημαίνουν ότι η στήριξή μας θα φθάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και θα προστατεύσει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Σουνάκ.

Κάποιοι κλάδοι είναι πλέον σε δυσχερή κατάσταση. Επίσημη έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των εταιρειών στον κλάδο φιλοξενίας κινδυνεύουν με χρεοκοπία.

«Ελπίζω ότι η ενισχυμένη στήριξη της κυβέρνησης θα μπορέσει να είναι μέρος της ανάκαμψης της χώρας τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Σουνάκ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων