Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Βρετανία: Νέο σύστημα ιχνηλάτησης για να καθησυχάσει τους Βρετανούς

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαθέτει ένα σύστημα ιχνηλάτησης και εντοπισμού που θα μπορεί να επεξεργάζεται έως και 10.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα μέχρι την 1η Ιουνίου δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είχε δηλώσει ότι ένα σύστημα εντοπισμού και ιχνηλάτησης των λοιμώξεων είναι απαραίτητο για την άρση του lockdown στη Βρετανία. Απαντώντας σε ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο σήμερα, δεν αναφέρθηκε στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που αναπτύσσει η κυβέρνηση και η οποία έχει καθυστερήσει, αλλά επικεντρώθηκε στην πρόσληψη χιλιάδων ανθρώπων για να εργαστούν ως ιχνηλάτες επαφών.

«Θα υπάρχουν 25.000 ιχνηλάτες», είπε ο Τζόνσον. «Θα μπορούν να επεξεργάζονται 10.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα» και πρόσθεσε ότι οι νέες μολύνσεις ανέρχονται επί του παρόντος στις 2.500 την ημέρα.

Ένα αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης και εντοπισμού θεωρείται ως ζωτικής σημασίας ώστε να πειστούν οι ενώσεις των εκπαιδευτικών να επιτρέψουν στα μέλη τους να γυρίσουν στα σχολεία τον επόμενο μήνα που προγραμματίζεται η επαναλειτουργία τους. Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από την 1η Ιουνίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων