Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Βρετανία: Ο Τζόνσον αισιόδοξος για πλήρη άρση των περιορισμών στις 21 Ιουνίου

Την αισιοδοξία του για πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Βρετανία από τις 21 Ιουνίου και μετά εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν οι περιορισμοί θα αρθούν μετά από τις 21 Ιουνίου, ο Τζόνσον είπε πως «ελπίζω πως ναι και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι». «Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να προχωρήσουμε με προσεκτικό τρόπο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν, μπορούν να δουν τη λογική του τι προσπαθούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε στο Sky News πως «είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να βγούμε από αυτό όσο το δυνατόν πιο σύντομα με ασφάλεια, αλλά όχι με ταχύτερο ρυθμό».

Μακροπρόθεσμα, ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με τον νέο κορονοϊό, όπως και με τη γρίπη, χάρη στα εμβόλια, δήλωσε εχθές ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, παρουσιάζοντας τον χάρτη με τους περιορισμούς που θα ισχύσουν ανά την αγγλική επικράτεια έως και τις 21 Ιουνίου και τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

«Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να λέω (…) ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την Covid όπως ζούμε με τη γρίπη (…) μακροπρόθεσμα είναι φυσικά επειδή έχουμε αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την ικανότητα να εξελίσσουμε τα εμβόλιά μας», είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων