Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Βρετανία: Σε τρίτο σκληρό lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Η Αγγλία θα εισέλθει στο πιο σκληρό lockdown για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, ανακοίνωσε απόψε ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό του μήνυμα. Στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα είναι κλειστά και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μόνο για συγκεκριμένους λόγους.

Πρόκειται για το τρίτο εθνικό lockdown, που καλεί τους πολίτες στην Αγγλία να μείνουν στο σπίτι τους έως τις 15 Φεβρουαρίου. Οι επόμενες εβδομάδες «θα είναι οι πιο δύσκολες», προειδοποίησε ο Τζόνσον. «Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι μπαίνουμε στην τελευταία φάση του αγώνα, επειδή με κάθε εμβολιασμό αυξάνουμε τις πιθανότητες υπέρ του βρετανικού λαού», πρόσθεσε.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν τα σκληρά νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη, αν και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν από το βράδυ της Δευτέρας.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ με 58.784 κρούσματα, ενώ για έβδομη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα υπερβαίνουν τις 50.000. «Πονοκέφαλος» η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία αλλά πια έχει ανιχνευτεί σε πολλές χώρες, αλλά και η μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Τα μέτρα
Όλοι οι μαθητές θα στραφούν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι τον Φεβρουάριο και τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι θα μπορούν πια να μετακινούνται μόνο για λόγους εργασίας και μόνο εάν είναι αδύνατο να εργαστούν από το σπίτι, καθώς και για βασικά τρόφιμα και φάρμακα.

Η άσκηση με ένα άλλο άτομο από διαφορετικό νοικοκυριό επιτρέπεται, αλλά η σύσταση είναι μόνο μία έξοδος την ημέρα για σωματική άσκηση.

Τα εστιατόρια μπορούν να συνεχίσουν τις παραδόσεις φαγητού κατ’ οίκον, αλλά το αλκοόλ σε πακέτο θα απαγορευτεί.

Οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι – όπως γήπεδα γκολφ, γήπεδα τένις και γυμναστήρια – πρέπει να κλείσουν

Τα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα δεν επιτρέπονται, αλλά μπορεί να συνεχιστεί η Premier League.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων