Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Βρετανία: Τα εμβόλια κλειδί για την ελευθερία…

Το κλειδί για τη χαλάρωση με ασφάλεια των μέτρων λοκντάουν που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού αποτελούν τα εμβόλια, οι θεραπείες και τα τεστ σε ευρεία κλίμακα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ορίσει έναν οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

“Τα δύο ή τρία πράγματα που θα παίξουν όντως σημαντικό ρόλο αν θέλουμε να χαλαρώσουμε το λοκντάουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα είναι βεβαίως το εμβόλιο και (…) οι θεραπείες (…) αλλά επίσης (…) τα τεστ, το να μπορούμε να τα κάνουμε σε ευρεία κλίμακα”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο Sky News.

Στο ίδιο πνεύμα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό LBC, ο Ράαμπ υπογράμμισε ότι τα βήματα που θα γίνουν για τη χαλάρωση του λοκντάουν στην Αγγλία δεν θα εξαρτηθούν μόνον από έναν δείκτη, όπως είναι ο αριθμός των κρουσμάτων.

“Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικός, όπως και το επίπεδο του (δείκτη αναπαραγωγής) R –είναι καλό να βλέπουμε το επίπεδο του R κάτω από 1–, υπάρχει και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS), υπάρχει η διάθεση του εμβολίου”, δήλωσε.

HTML tutorial

“Δεν υπάρχει μία μόνο ασφαλής φόρμουλα ή ένας συγκεκριμένος δείκτης που να βρίσκεται πάνω από όλες τις άλλες παραμέτρους που θα παίξουν ρόλο για να αποφασιστεί αυτό”, πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα δώσει στη δημοσιότητα έναν οδικό χάρτη για τη χαλάρωση του λοκντάουν στις 22 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις που έκανε παράλληλα στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ο Ράαμπ τόνισε ότι η Κίνα πρέπει να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην έρευνά του για την προέλευση του νέου κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να κατανοήσει ποιος ευθύνεται.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά την πρόσβαση που παραχωρήθηκε στην αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ερευνά την προέλευση του νέου κορονοϊού στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός αυτός στα τέλη του 2019.

“Θέλουμε να δούμε να υπάρχει πλήρης συνεργασία”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται να μάθει λεπτομέρειες για την προέλευση του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού, “διότι τότε το ζήτημα της ευθύνης θα μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά επίσης ειλικρινά, κοιτάζοντας μπροστά, να μπορέσουμε να αντλήσουμε διδάγματα”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων