Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Βρέθηκε ο τάφος του Αλέξανδρου;

Ένα αρχαίο τάφο περιμέτρου 498 μέτρων, αρμονικός και συμμετρικός, ντυμένο με πρώτης ποιότητας μάρμαρο ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη Σερρών, η οποία είναι πιθανό να αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, αφού εικάζεται ότι μπορεί να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Η είσοδος δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί, αλλά ο τάφος έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Ο τάφος είναι δεκαπλάσιος από εκείνον του Φίλιππου στη Βεργίνα και από εκεί ξεκινά η εικασία πως πρόκειται για τον τάφο του κατακτητή του κόσμου που πέθανε το 323 π.Χ. στην μακρινή Ασία και έκτοτε οι αρχαιολόγοι ψάχνουν να βρουν τον τάφο του.

Είναι μάλλον εύλογο οι στρατηγοί του να θέλησαν να τον θάψουν στην πατρίδα του στη Μακεδονία και οι Μακεδόνες να τον τιμήσουν με ένα εντυπωσιακό μνημείο. Όμως, όλα αυτά είναι εικασίες και αν δεν μπουν οι αρχαιολόγοι μέσα, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων