Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Βρέθηκαν τα λεφτά για τη θέρμανση στα σχολεία

Η απειλή των καταλήψεων και των λουκέτων στα σχολεία της χώρας αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με αφορμή τη μη κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων, ήταν ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση.

Η αρμοδιότητα ανήκει στον Υπουργό Εσωτερικών και όχι στο Υπουργείο Παιδείας, όπως πολλοί πιστεύουν. Βλέποντας ο Στυλιανίδης πως το κύμα της οργής γονιών και μαθητών θα σκάσει πάνω του, βρήκε τα 20 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα ενισχύσει τους Δήμους της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση, οι Δήμοι θα λάβουν το εν λόγω ποσό για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης, για τις περιοχές που βρίσκονται στην Α΄ και Β΄ ζώνη δίνεται επιπλέον το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Όπως είχαμε δεσμευθεί πριν τις εορτές, κανένα σχολείο δε θα μείνει χωρίς θέρμανση», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και όλων των δήμων να προτάξουν τη χρηματοδότηση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε και την απόφαση για την καταβολή 25,4 εκατομμυρίων ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας για την αποπληρωμή οφειλών τους προς τους μεταφορείς μαθητών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων