Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Βρυξέλλες σε ΠΓΔΜ: Εξομαλύνετε τις σχέσεις με τους γείτονες

Την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων της ΠΓΔΜ με τους γείτονες της -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- καθώς και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε σχέση με το κράτος δικαίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της, επισήμαναν οι Βρυξέλλες στον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ συναντήθηκε την Τρίτη με την εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής Φρεντερίκα Μογκερίνι, καθώς και με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν για τα βήματα προσέγγισης των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιήσει ως την άνοιξη η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που αποκτά η εναρμόνιση της ΠΓΔΜ με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο σε σχέση με τα ζητήματα της εξωτερικής όσο και με τα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ έγραψε στο Twitter: «Το μεγαλύτερο πατριωτικό καθήκον της γενιάς μας είναι να φροντίσουμε να πιάσουμε το τρένο της ΕΕ και να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον, τη σταθερότητα και την ευημερία των Μακεδόνων (sic) πολιτών».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων