Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

VW ID.4: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της VW

To ID.4 αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της VW, με τα στελέχη της εταιρείας να δείχνουν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι ελπίδες για το μέλλον και την εμπορική πορεία του αυτοκινήτου ειδικά στις σημαντικότερες αγορές, όπως αυτή της Κίνας.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter το ID.4 αποτελεί μέρος της στρατηγικής «TRANFORM 2025+»,η οποία έχει στόχο να φέρει την εταιρεία στην κορυφή της ηλεκτρικής μετακίνησης (e-mobility). Παράλληλα το νέο μοντέλο θα φέρει τον τίτλο του «Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου», καθώς θα κατασκευάζεται αρχικά στην Ευρώπη και στην Κίνα, ενώ από το 2022 και στις ΗΠΑ. Σχετικά με αυτό να αναφέρουμε ότι στη Γηραιά Ήπειρο θα υπάρχουν πέντε μονάδες συναρμολόγησης (τέσσερις στη Γερμανία και μία στην Τσεχία), μία στις ΗΠΑ (Chattanooga) και δύο στην Κίνα.

Στο πλαίσιο της παραπάνω στρατηγικής, ο κος Brandstätter τόνισε πως στόχος της VW είναι μέχρι το 2025 η γκάμα των μοντέλων της να διαθέτει 75 ηλεκτρικές εκδόσεις. Για να επιτευχθεί αυτό το ποσό των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 11 δις ευρώ, ενώ οι αισιόδοξες προβλέψεις μιλούν για την παραγωγή 500.000 ID.4 το χρόνο.
Όπως και το ID.3, έτσι το ID.4 θα είναι κατασκευασμένο επάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB και θα λανσαριστεί σε διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογα τη χωρητικότητα της μπαταρίας που θα φτάνει έως και τις 77kWh. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί να προσφέρει μέγιστη αυτονομία 520 χλμ. βάση WLTP, ενώ οι χρόνοι φόρτισης θα είναι εξαιρετικά χαμηλοί. Η επίσημη παρουσίαση του VW ID.4 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img