Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Wall Street: Εβδομάδα απωλειών για το αμερικανικό χρηματιστήριο

Με πτώση για 2η διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε η Wall Street την εβδομάδα, με τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να την ολοκληρώνουν με αρνητικό πρόσημο.
Για τους Dow Jones και S&P 500 η αρνητική αυτή εβδομαδιαία επίδοση έβαλε τέλος και στο διαδοχικό ανοδικό σερί 3 εβδομάδων ενώ για τον τεχνολογικό Nasdaq, η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ήταν η χειρότερη για τον Ιούλιο.
Στο αμερικανικό χρηματιστήριο και σήμερα τον τόνο τον έθεσε ο τεχνολογικός κλάδος , με τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών να σημειώνουν αισθητές απώλειες και να τραβούν προς τα πίσω τη Wall Street για 2η συναπτή συνεδρίαση.
Οι μετοχές των Big Tech 5 από χθες δέχθηκαν έντονες πιέσεις και σήμερα, μετά τις αναφορές ότι έχουν δεχθεί κλήτευση, να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών.
Η μετοχή της Intel κατρακύλησε κατά 16,24%, καθώς ναι μεν τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο του 2020 ήταν εναρμονισμένα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο στην καθοδήγησή της για το γ΄ τρίμηνο του 2020, προέβλεψε μείωση σε έσοδα και κέρδη.
Ο Dow Jones απώλεσε 0,68%, ο S&P έκλεισε υποχωρώντας 0,62%, με τον Nasdaq να χάνει 0,94%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street και δείκτης βαρόμετρο για το παγκόσμιο επιχειρείν S&P 500, αυτή την εβδομάδα γύρισε σε θετικό πρόσημο για το 2020, μετά το σφυροκόπημα από την κρίση του κορωνοϊού και παρά τις απώλειες των 2 τελευταίων συνεδριάσεων, κατάφερε να μην επιστρέψει σε αρνητικό έδαφος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων