Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Wall Street: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία σε κολοσσό

Και το όνομα αυτής Τζέιν Φρέιζερ η οποία από τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα είναι η καινούργια CEO στη Citigroup, η πρώτη γυναίκα στα χρονικά που τίθεται επικεφαλής σε μία τράπεζα κολοσσό της Wall Street.

Η Φρέιζερ διαδέχεται τον Μάικ Κόρμπατ, τον άνθρωπο που ανέλαβε να επαναφέρει στην βιωσιμότητα τον αμερικανικό τραπεζικό όμιλο από το χείλος του γκρεμού στο οποίο βρέθηκε μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ωστόσο δεν θα έχει εύκολο έργο να επιτελέσει, καθώς οφείλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του Κόρμπατ, σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο έχουν ανορθωθεί εμπορικά εμπόδια, παράλληλα με την αυξανόμενη εμφάνιση του εθνικισμού.

Η επερχόμενη Διευθύνουσα Σύμβουλος η οποία πριν από 1 χρόνο είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου, μία θέση η οποία στη Citigroup αποτελεί προπομπό για αυτή του CEO, έχει περάσει από το τμήμα λιανικής και ιδιωτικής τραπεζικής και τις δραστηριότητες του ομίλου στη Λατινική Αμερική, στη 16χρονη θητεία της.

Η Φρέιζερ 53 χρονών από την Σκωτία εντάχθηκε στο δυναμικό της Citigroup το 2004, μετά από μία 10ετία ως σύμβουλος στην McKinsey. Η τοποθέτησή της στη θέση της προέδρου πέρυσι έγινε όταν αναδύθηκαν δημοσιεύματα, τα οποία την εμφάνιζαν ως υποψήφια για CEO σε άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα αναλάβει τα καινούργια της καθήκοντα αμέσως μόλις ο Κόρμπατ αποσυρθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων