Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Wall Street Journal:Ομιλία και Σοσιαλισμός το 2021

Ο προοδευτικός τύπος αποφασίζει ότι οι διαφωνούντες πρέπει να κατασταλούν.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί μαθαίνουν στο σχολείο για τις κυριότερες πολιτικές υπερβολές στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως οι έρευνες του Joe McCarthy της δεκαετίας του 1950, ο κόκκινος φόβος μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Πράξεις Αλλοδαπών και Σοσιαλιστών του 1798. Ωστόσο, ένα πρόσφατο κομμάτι γνωμοδότησης της Washington Post υποτίθεται ότι εξηγεί « τι πήγε καλά με τον Σοσιαλισμό του 1978″
Ο νόμος απαγόρευσε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών λόγων και δημοσιεύσεων. Πέρασε από τους κυβερνώντες Ομοσπονδιακούς για να καταστείλουν τους αντιπάλους τους Δημοκρατικούς-Ρεπουμπλικάνους, τους οποίους θεωρούσαν σαγηνευτικούς. Το The Post υποστηρίζει ότι παρόλο που η λύση τους ήταν «ελαττωματική», οι Φεντεραλιστές είχαν λόγο να ανησυχούν για την «ανεξέλεγκτη ελευθερία του Τύπου».
Το επισημαίνουμε αυτό ως ένα παράδειγμα  για καταστολή απόψεων μεταξύ δημοσιογράφων, διανοουμένων και Δημοκρατών μετά την προεδρία του Trump. Βλέπουν όλο και περισσότερο εγχώριους εχθρούς όπου κι αν κοιτάζουν, και επινοούν τρόπους χρησιμοποιώντας  μοχλούς εξουσίας για να περιορίσουν και να μποϊκοτάρουν την αντιπολίτευση. Είναι μια εξαιρετική και δυσοίωνη στροφή της  δημοκρατίας.

Πολλές εκκλήσεις για κύρωση των αντιπολιτευόμενων μέσων προέρχονται από φωνές που ισχυρίζονται ότι ανησυχούν περισσότερο από τις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στον ελεύθερο τύπο. Η Margaret Sullivan, η αρθρογράφος της Post, έγραψε αυτήν την εβδομάδα ότι «εταιρείες που διαφημίζονται στο Fox News πρέπει να φύγουν», δηλώνοντας ότι ο «ρόλος αυτής της επιχείρηςης στις 400.000 ζωές των ΗΠΑ που χάθηκαν λόγω της πανδημίας και στην καταστροφική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου» ήταν “θανατηφόρα”.

Ο Νίκολας Κρίστοφ από τους New York Times ζήτησε «πίεση στους διαφημιζόμενους να αποσυρθούν από το Fox News, εφόσον λειτουργεί ως εξτρεμιστική “madrasa”. Ο Τόμας Φρίντμαν στους Τάιμς ζήτησε επίσης ένα μποϊκοτάζ των επιχειρήσεων σε ορισμένες εκπομπές του Fox News και ανακοίνωσε ότι το Facebook πρέπει να μας «εκπλήξει για μια στιγμή και να σταματήσει την ανάρτηση — για κέρδος– των ειδήσεων που διαιρούν και επαίρονται  για πιο έγκυρες, χειροποίητες πηγές ειδήσεων ” (Η Fox και το περιοδικό έχουν κοινή ιδιοκτησία.)
Επιτρέπονται μόνο μη διχαστικές πηγές, όπως αυτές που συγκρίνουν δημοφιλή μέσα ενημέρωσης με μια «εξτρεμιστική madrasa». Ένας πρώην στέλεχος του Facebook ήταν πιο απλός όταν είπε στο CNN, «πρέπει να απορρίψουμε την ικανότητα αυτών των συντηρητικών επιρροών να προσεγγίσουν αυτά τα τεράστια ακροατήρια».
Μεγάλο μέρος της αμερικανικής δημοσιογραφίας, η οποία υποτίθεται ότι επρόκειτο να επανέλθει στον ιστορικό της ρόλο ως έλεγχος εκείνων που είχαν την εξουσία αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από την πόλη, είναι πλέον αφιερωμένος στο κλείσιμο της εμπορικής σωτηρίας άλλων μέσων. Σκεφτείτε το προηγούμενο για τον επόμενο λαϊκιστή Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο που θα μπορούσε να κηρύξει τις εκλογές υπέρ της επιλογής «θανατηφόρες».

Η τάση εμφανίζεται όταν ένα κόμμα διοργανώνει σχεδόν όλη την Ουάσινγκτον και έχει τη δυνατή υποστήριξη σχεδόν κάθε ελίτ πολιτιστικού ιδρύματος και πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο στην κυβερνητική πίεση στις αποφάσεις περιεχομένου. Με την προοδευτική συμπλήρωση του διοικητικού κράτους, περιμένετε από τους πολιτικούς και τις ρυθμιστικές αρχές να βρουν νέους τρόπους για να βάλουν τον αντίχειρά τους στην κλίμακα.

Υπάρχουν ήδη εκκλήσεις για την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών να αναβιώσει το Δικαίωμα Δικαιοσύνης που επέβαλε τους κανόνες ομιλίας όταν υπήρχαν τρία κυρίαρχα τηλεοπτικά δίκτυα. Αυτή η πρωτοβουλία έμεινε χωρίς αντίκρυσμα  τη δεκαετία του 1980. Ο δικτυακός τόπος του Αξιού παραπονέθηκε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν  έχει κάνει σχεδόν τίποτα για τη παραπληροφόρηση σε μεγάλες πλατφόρμες τεχνολογίας,» και ο ιδρυτής της φιλελεύθερης Politifact  διατυπαμπανίζει «κανονισμούς και νέους νόμους» για να περιθωριοποιήσει media δεξιάς.

Η πίεση της απαγκίστρωσης από τις πλατφόρμες εξαπλώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – με την καταστροφή του ανταγωνιστή του Twitter, Parler ως το πιο εμφανές πρόσφατο παράδειγμα – σε άλλες μορφές επικοινωνίας. Μια αναφορά παροτρύνει τώρα τους εκδοτικούς οίκους να απορρίψουν προτάσεις βιβλίων από οποιονδήποτε εργάστηκε στη διοίκηση του Trump και ο Associated Press αποκαλεί τα podcasts «παραθυράκια» με την εποπτεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η «παραπληροφόρηση» είναι η γενική δικαιολογία για τη νέα και επιθετική λογοκρισία, σαν η διαφωνία και τα ψεύδη να είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ στην πολιτική. «Εάν μπορούμε να προστατέψουμε από πλαστά χαρτονομίσματα δολαρίων, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε από ψεύτικες ειδήσεις που τώρα γνωρίζουμε ότι έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει ανθρώπους», δήλωσε ο οικοδεσπότης του MSNBC Nicolle Wallace.

Αυτό μας οδηγεί πίσω στον νόμο των Σοσιαλιστών του 18ου αιώνα για την «ψεύτικη» πολιτική ομιλία που πίστευαν ότι χρειαζόταν για να σώσει τη χώρα από εγχώριους εχθρούς. Ο διάσημος Αμερικανός ιστορικός Γκόρντον Γουντ είπε στο περιοδικό σε μια συνέντευξη του 2018 ότι «οι Φεντεραλιστές δεν πίστευαν ποτέ ότι ήταν κόμμα. Ήταν η κυβέρνηση. ” Η αντίθεση στην κυβέρνηση ήταν φυσικά ηθική”.
Η σημερινή φιλελεύθερη ελίτ κυριαρχεί πάνω από τον [Αλέξανδρο] «Χάμιλτον», ο οποίος υποστήριξε τον Νόμο για τη Στάση, και ίσως γίνονται οι αψίδες-Φεντεραλιστές της τρέχουσας πολιτικής εποχής. Σήμερα, ο Τύπος, οι εξέχοντες διευθύνοντες σύμβουλοι και όλα τα εκλεγμένα τμήματα της κυβέρνησης βρίσκονται επίσης σε στενότερη πολιτική ευθυγράμμιση από οποιαδήποτε στιγμή σε δεκαετίες. Ο φιλελεύθερος πειρασμός να ορίσουν την άποψή τους ως τη μόνη νόμιμη – να βλέπουν τον εαυτό τους ως “κυβέρνηση” και όχι ένα από τα δύο κόμματα – αυξάνεται ισχυρότερα.
Μέσα στις καλοκαιρινές διαμαρτυρίες του Black Lives Matter, εξέχοντα μέσα ενημέρωσης, πανεπιστήμια και εταιρείες υπέστησαν εσωτερικές εκκαθαρίσεις καθώς οι αριστεροί απαίτησαν τους φιλελεύθερους. Τώρα συντηρητικές προσωπικότητες και θεσμοί δέχονται πυρά από τα επιβλητικά ύψη της κοινωνίας.
Τα προβλήματα της πόλωσης, των ψεμάτων και της πολιτικής βίας είναι πραγματικά και από τις δύο πλευρές. Οι ηγέτες της Αμερικής πρέπει να επιτύχουν τις καλύτερες πολιτικές  της χώρας, όχι τη χειρότερη, στην επιδίωξη μιας καλύτερης κοινωνίας των πολιτών.

πηγή: WALL STREET JOURNAL

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων