Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Wall Street: Ο κλάδος της τεχνολογίας ανακάμπτει

Με το δεξί μπήκε στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, μετά από 2 διαδοχικές εβδομάδες απωλειών, με τους κλάδους της τεχνολογίας και της υγείας να είναι εκείνοι που δίνουν ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύεται 202 μονάδες υψηλότερα, ή 0,7%. Ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1%, μεγαλύτερα τα κέρδη του Nasdaq Composite, στο +1,5%.

Οι μετοχές της Apple κερδίζουν 2,2%. Οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν περισσότερο από 1%, έχουν καταγράψει ωστόσο πτώση μεγαλύτερη του 25% από τον Σεπτέμβριο.

Οι ενδείξεις ήταν θετικές από τις προσυνεδριακές συναλλαγές:

Η μετοχή τη Oracle σημείωσε κέρδη 6% φθάνοντας σχεδόν σε ιστορικό υψηλό, μετά τα νέα ότι η εταιρεία υπηρεσιών cloud συνάπτει συμφωνία με την ιδιοκτήτρια του TikTok, ByteDance, για την εξαγορά της δημοφιλούς εφαρμογής. Μια κοινοπραξία της Microsoft μαζί με τη Walmart ήταν στους υποψήφιους μνηστήρες για τις επιχειρήσεις της TikTok στις ΗΠΑ. Οι μετοχές και των 2 μετοχών υποχωρούν οριακά.

Άνοδο σχεδόν 6% σημείωσε η μετοχή Nvidia, παίρνοντας ώθηση από τα σχέδιά της να εξαγοράσει την κατασκευάστρια ημιαγωγών Arm με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο από τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank αντί του ποσού των 40 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που αναμένεται να αναμορφώσει την παγκόσμια αγορά ημιαγωγών.

«Η Wall Street επιβραβεύει πάντα την ανάπτυξη», αναφέρει ο Κιμ Φόρεστ, διευθύνων σύμβουλος της Bokeh Capital Partners.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι συμφωνίες είναι συναρπαστικές, γιατί αν συνδυασθούν οι 2 εταιρείες, εξ ορισμού, η ανάπτυξη δεν είναι μεν οργανική, ωστόσο είναι υπαρκτή και για τις 2 εταιρείες».

Η μετοχή της Amazon.com κινείται υψηλότερα σχεδόν 2%, αφοτού ο κολοσσός των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων, ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει 100.000 περισσότερους εργαζομένους στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανταπεξέλθει στην αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι μετοχές σημειώνουν άνοδο παγκοσμίως, μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής AstraZeneca, ότι αρχίζει ξανά τις κλινικές δοκιμές στη Βρετανία για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ένα από τα πιο προηγμένα σε ανάπτυξη. Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται σχεδόν 2,1% μετά την πρόταση για επέκταση της δοκιμής του εμβολίου που αναπτύσσει σε συνεργασία με την BioNTech σε περίπου 44.000 μετέχοντες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων