Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Washington Post: Απόπειρα νοθείας από τον Τραμπ στη Τζόρτζια

Τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου με Ρεπουμπλικανό εκλογικό αξιωματούχο στη Τζόρτζια, αποκαλύπτει η Washington Post – Τί του ζητάει μέσω «ικεσίας και απειλών» για να ανατρέψει το αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου και να κερδίσει την κρίσιμη πολιτεία

Πιέσεις στον ανώτερο εκλογικό αξιωματούχο της Γεωργίας φέρεται να άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να «βρει» αρκετές ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία, σύμφωνα με το περιεχόμενο τηλεφωνικής κλήσης, που περιήλθε στην κατοχή της Washington Post και σε μια τελευταία προσπάθεια του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου να προωθήσει τους αβάσιμους – μέχρι στιγμής – ισχυρισμούς για «εκλογική νοθεία».

Η Washington Post, η οποία δημοσίευσε την Κυριακή ηχητικά αποσπάσματα της συνομιλίας, διάρκειας μιας ώρας, μεταξύ του Τραμπ και του Γραμματέα της Πολιτείας της Τζόρτζια, Ρεπουπλικανού Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, ανέφερε ότι ο Τραμπ «κατηγόρησε, ικέτευσε και απείλησε» με αόριστες «εγκληματικές συνέπειες» τον συνομιλητή του, αν δεν τον βοηθήσει να πετύχει τον σκοπό του.

Η εφημερίδα ανέφερε, επίσης, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κλήσης ο Ραφενσμπέργκερ και ο γενικός σύμβουλος του γραφείου του απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Τραμπ και είπαν στον πρόεδρο ότι βασίζεται σε ασυνάρτητες θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές.

Στα ηχητικά αποσπάσματα που δημοσίευσε η Post ακούστηκε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Ο λαός της Τζόρτζια είναι θυμωμένος, οι άνθρωποι στη χώρα είναι θυμωμένοι. Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις, ξέρεις, ότι επαναϋπολόγισες τις ψήφους» ακούστηκε να λέει ο Τραμπ.

Και συνέχισε: «Κοιτάξτε λοιπόν. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι αυτό. Θέλω απλώς να βρω 11.780 ψήφους περισσότερους από αυτούς που έχουμε. Έχουμε κερδίσει την πολιτεία, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε χάσει».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το γραφείο του Ραφενσμπέργκερ δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Η Τζόρτζια είναι μια από τις πολλές κρίσιμες πολιτείες, τις οποίες ο Τραμπ έχασε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου από τον Μπάιντεν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων