Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Washington Post: Το όνομα του Τραμπ θα προστεθεί στις επιταγές βοήθειας στους πολίτες των ΗΠΑ

Το… ονοματεπώνυμο του Ντόναλντ Τραμπ θα προστεθεί στις επιταγές βοήθειας που θα δοθούν απευθείας στους αμερικανούς πολίτες στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού αναφέρει η εφημερίδα Washington Post!

H απόφαση φαίνεται πως ελήφθη ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, που πλησιάζουν απειλητικά, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος δέχεται όλο και περισσότερα πυρά για τους χειρισμούς του στην υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με τη Washington Post η πρωτοφανής απόφαση να συμπεριληφθεί το όνομα του Τραμπ στις επιταγές της αμερικανικής εφορίας (Internal Revenue Service – IRS/ Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος) είναι εντολή “της τελευταίας στιγμής” από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τις πληροφορίες της Washington Post, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ. “Η απόφαση να προστεθεί το όνομα του Τραμπ δεν θα οδηγήσει σε καθυστέρηση για τους Αμερικανούς που θα λάβουν τις επιταγές” δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν στην Post ότι η απόφαση πιθανότατα θα καθιστούσε την ημερομηνία παράδοσης στην πρώτη παρτίδα επιταγών – πιθανώς επιβραδύνοντας περαιτέρω μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 20 εβδομάδες συνολικά, με ρυθμούς 5 εκατ. επιταγών εβδομαδιαίως. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διέψευσε αυτή την άποψη, με έναν εκπρόσωπό του να διαβεβαιώνει την Post ότι η πρώτη παρτίδα επιταγών είχε προγραμματιστεί να διατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενοι τους ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου, η εφημερίδα ανέφερε ότι οι λέξεις “Πρόεδρος Donald J. Trump” θα εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά των επιταγών – σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη φορά που το όνομα ενός προέδρου εμφανίζεται σε μια επιταγή του IRS.

Ο Τραμπ φέρεται να είχε ρωτήσει εμπιστευτικά τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αν θα μπορούσε επίσημα να υπογράψει τις επιταγές, ανέφεραν τρεις αξιωματούχοι της κυβέρνησης στην Post. Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν είναι εξουσιοδοτημένος να υπογράφει τις πληρωμές του Δημοσίου – μια πρακτική που συνήθως ασκεί ένας κυβερνητικός υπάλληλος για την προστασία των επιταγών από πολιτικοποίηση. Ο Τραμπ είχε αρνηθεί ότι ήθελε να υπογράψει τις επιταγές κατά τη διάρκεια ενημέρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν παρά εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ στην πανδημία. Έτσι, την Τρίτη, ο πρόεδρος προσπάθησε να μετατοπίσει το βάρος των ευθυνών στον ΠΟΥ σχολιάζουν στο μεταξύ οι New York Times για την απόφαση του αμερικανού προέδρου να κόψει τη χρηματοδότηση στον Οργανισμό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων