Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Wi-fi & e-Ticket στα μέσα μεταφοράς

Επιτέλους!! Αυτό που σε όλες τις χώρες είναι δεδομένο, τώρα έρχεται και στην Ελλάδα! H εποχή των νέων τεχνολογιών στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Μπορεί βέβαια οι εξαγγελίες για το νέο πρόγραμμα να έχουν αναγγελθεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά όπως λέμε στη πατρίδα μας…κάλιο αργά παρά ποτέ! Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί σε όλους τους κεντρικούς και τερματικούς σταθμούς του μετρό συστήματα ασύρματου internet wi-fi! Τέλος λοιπόν στη βαρετή αναμονή αφού οι επιβάτες, αναμένοντας τους συρμούς ή ακόμα και ταξιδεύοντας μέσα σε αυτούς θα έχουν την δυνατότητα να σερφάρουν από τα κινητά, τις ταμπλέτες ή τα laptop τους.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, θα δοθούν προς χρήση χίλιες «ευφυείς» στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην ελληνική πρωτεύουσα. Μέσω της τεχνολογίας οι επιβάτες θα μπορούν να πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από οθόνες, καθώς και εναλλακτικά από το κινητό τους ή τον υπολογιστή τους.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα! Εντός του Ιουλίου το Υπουργείο Υποδομών αναμένει και τις δεσμευτικές προσφορές για το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Το σύστημα θα καθιερωθεί το συντομότερο δυνατό και θα αποτελείται από αυτόματες πύλες εισόδου – εξόδου, με στόχο τη μετατροπή του σε κλειστό, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης. Σταδιακά, οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα μετατραπούν σε ηλεκτρονικές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων