Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Wikileaks: Στην δημοσιότητα τα e-mail της προεκλογικής καμπάνιας του Μακρόν

Η Wikileaks ανακοίνωσε ότι έχει δημοσιοποιήσει 21.075 υποκλαπέντα e-mail της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Τα e-mail αυτά προέρχονται από την περίοδο 20 Μαρτίου 2009 έως τις 24 Απριλίου 2017, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

 

Παραμονές του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία διέρρευσε ένας μεγάλος όγκος υποκλαπέντων e-mail από την προεκλογική καμπάνια του Μακρόν, αλλά η εκλογική επιτροπή της χώρας απαγόρευσε στα γαλλικά ΜΜΕ να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των διαρροών.

Τον περασμένο μήνα Γάλλοι επιθεωρητές είπαν ότι δεν βρήκαν ίχνη που να συνδέουν ρώσους χάκερ με την κυβερνοεπίθεση στην καμπάνια του Μακρόν. Ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας κυβερνο-ασφάλειας, Γκιγιόμ Πουπάρ, είπε στο Associated Press ότι η η κυβερνο-επίθεση ήταν «τόσο γενική και απλή, που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε».

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδροςτης Γαλλίας τον περασμένο Μάιο θριαμβεύοντας στο β΄γύρο με αντίπαλο την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν κι αφού προηγουμένως εκτόπισε από τη θέση του φαβορί τον υποψήφιο της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, μετά το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του τελευταίου.

Στη συνέχεια το κόμμα του, «Εμπρός!» κέρδισε ευρεία πλειοψηφία το κοινοβούλιο, σε συμμαχία με το παραδοσιακό κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων