Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Wood: Oι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν δίχως αυξήσεις κεφαλαίου

Oι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει σε κατάσταση… επιβίωσης μετά την έξαρση του Covid-19, επισημαίνει η Wood Company στην ανάλυση της.

Μετά από πτώση 63% από την αρχή του χρόνου, οι τράπεζες είναι πίσω με πιεσμένους πολλαπλασιαστές και ένα δείκτη προς λογιστική αξία P/ Book value 16 για το 2020. H Wood πιστεύει, ότι οι προοπτικές είναι γεμάτες προκλήσεις και οι προβλέψεις για ζημιές δανείων είναι πιθανόν να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος της κερδοφορίας προ προβλέψεων για την περίοδο 2020-2021.

Η Wood εξέτασε αναλυτικά τα κεφαλαιακά αποθέματα και όπως πιστεύει η πιθανότητα για αναγκαστικές αυξήσεις κεφαλαίου είναι μάλλον χαμηλή, υποβοηθούμενη απο την σταθερή ευελιξία του επόπτη. Eτσι, πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν και θα επαναξιολογηθούν σημαντικά μόλις η πανδημία τελειώσει.

Ωστόσο, όπως λέει, οι επενδυτές θα πρέπει να ειναι επιλεκτικοί. Οι προτιμώμενες μετοχές είναι η Eurobank με σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο 0,70, η Εθνική με σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο 2 ευρώ λόγω των χαμηλότερων δεικτών NPES, τους υψηλότερους δείκτες κάλυψης και την καλύτερη ορατότητα απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ( ROTE ). Για την Alpha bank και την Πειραιώς οι τιμές – στόχοι είναι 1 ευρώ και 1,9 ευρώ αντίστοιχα.

wd1

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων