Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

WSJ: Ο Μπιλ Γκέιτς είχε παράνομη σχέση με υπάλληλο της Microsoft

Σχέση με υπάλληλο της Microsoft φέρεται να είχε ο Μπιλ Γκέιτς, με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να προχωρά, μάλιστα, σε έρευνες πέρυσι, μετά την παραίτηση του ιδρυτή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το διοικητικό συμβούλιο έμαθε το 2019 ότι μία μηχανικός της Microsoft έγραψε μια επιστολή στην οποία ισχυριζόταν ότι αυτή και ο Μπιλ Γκέιτς είχαν σεξουαλική σχέση επί χρόνια.

Η μηχανικός απαίτησε αλλαγές στη δουλειά της στη Microsoft και ζήτησε να διαβάσει την επιστολή η σύζυγός του Μελίντα Γκέιτς –αν και δεν είναι σαφές εάν συνέβη αυτό.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσέλαβαν ένα δικηγορικό γραφείο για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τη σχέση, ανέφερε η εφημερίδα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ορισμένα μέλη ανησυχούσαν για τη σχέση και αποφάσισαν πως ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία τεχνολογίας το 1975, θα έπρεπε να παραιτηθεί από επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επανεκλέχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft στην ετήσια συνεδρίαση των μετόχων, ανέφερε το δημοσίευμα. Παραιτήθηκε, τελικά, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα, λέγοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό του έργο.

«Η Microsoft ανησύχησε κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2019 σχετικά με το ενδεχόμενο ο Μπιλ Γκέιτς να προσπάθησε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας το 2000», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. «Μια επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου εξέτασε την ανησυχία με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου για πιο διεξοδική έρευνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που εξέφρασε την ανησυχία».

Μήπως παραιτήθηκε από τη Microsoft εξαιτίας της σχέσης αυτής; Τι λέει ο Μπιλ Γκέιτς

Εκπρόσωπος, πάντως, του Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε ότι «υπήρχε μία σχέση σχεδόν 20 χρόνια πριν, που έληξε φιλικά». Επίσης, αρνήθηκε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο σχετίζεται με τη σχέση αυτή, προσθέτοντας: «Στην πραγματικότητα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρουν να περνά περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό του έργο, αρκετά χρόνια νωρίτερα».

Η Microsoft είχε δεχθεί πυρά τον Απρίλιο του 2019, όταν το Quartz έκανε λόγο για μια σειρά από emails στην εταιρεία με τα οποία οι εργαζόμενες μοιράστηκαν ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων. Μετά το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σάτια Ναντέλα, ανακοίνωσε πως η Microsoft θα αλλάξει τη διαδικασία χειρισμού των καταγγελιών των εργαζομένων για παρενόχληση και διακρίσεις. Ο Ναντέλα και άλλα ανώτατα στελέχη γνώριζαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας αυτής για σχέση με τον Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

New York Times: Κυνηγούσε γυναίκες υπαλλήλους του

Το δημοσίευμα αυτό, πάντως, ακολουθεί ένα άλλο των New York Times, που περιγράφει λεπτομερώς το πώς ο Μπιλ Γκέιτς «κυνηγούσε» γυναίκες στο γραφείο του πολύ καιρό μετά τον γάμο του με τη Μελίντα το 1994. Η εφημερίδα ανέφερε δύο περιπτώσεις, στις οποίες ο ιδρυτής της Microsoft είχε ζητήσει από δύο γυναίκες που εργάζονταν γι’ αυτόν στη Microsoft και στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates να βγουν ραντεβού μαζί του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, o Μπιλ Γκέιτς «κυνηγούσε» υπαλλήλους της εταιρείας του
Τα δύο αυτά περιστατικά και άλλα πιο πρόσφατα κατά καιρούς δημιούργησαν ένα δυσάρεστο περιβάλλον στον χώρο εργασίας, με την προσωπική ζωή του «γυναικά» Γκέιτς να γίνεται βορά των κουτσομπολιών μεταξύ των υπαλλήλων, δήλωσαν στους New York Times έξι τωρινοί και πρώην υπάλληλοι. Πάντως δεν είναι σαφές κατά πόσον γνώριζε η Μελίντα για τη συμπεριφορά του συζύγου της.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι χωρίζει, αναφέροντας: «Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε ως ζευγάρι σε αυτή την επόμενη φάση της ζωής μας». Στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Μελίντα Γκέιτς, έλεγε πως ο γάμος τους «είχε ανεπανόρθωτα διαρραγεί».

Τώρα το ζευγάρι πρέπει -εάν δεν το έχει κάνει ήδη- να μοιράσει την περιουσία ύψους πάνω από 130 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Μελίντα να έχει πάρει ήδη 3 δισεκατομμύρια με το που υπέγραψε το διαζύγιο.
Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων