Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

«Χαμένοι στη μετάφραση» στον ΣΥΡΙΖΑ

Από το Λεξικό Τεγόπουλου -Φυτράκη. Λέξη κατάργηση: Παύση, ακύρωση, αχρήστευση. Λέξη ακύρωση: Αφαίρεση νόμιμου κύρους. Λέξη αναστολή: συγκράτηση, σταμάτημα, αναβολή.

Τι πιο σαφές για να παραδεχθούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής τους κάνοντας στο συνέδριο του Economist αναφορά σε αναστολή του Μνημονίου μετατόπισε την γραμμή του κόμματός τους μερικά κλικ πιο δεξιά. Διότι άλλο αναστολή, άλλο ακύρωση, άλλο καταγγελία και άλλο κατάργηση.

Όμως ακόμή κι αν δεν θέλουν να παραδεχθούν για λόγους συναισθηματικούς ότι ο πρόεδρός τους αλλάζει γραμμή σαν τα πουκάμισα, ας ομολογήσουν τουλάχιστον ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία ακόμη “γκάφα” έστω και λεκτική.

Εις μάτην. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξαν χθες να πείσουν την κοινή γνώμη πως οι λέξεις κατάργηση και αναστολή είναι συνώνυμες. Ο Γιάννης Μηλιός ισχυρίστηκε ότι το περιεχόμενο των δύο λέξεων είναι το ίδιο. “Η φράση κατάργηση χρησιμοποιήθηκε 4 φορές από τον Τσίπρα και χρησιμοποιήθηκε και ως συνώνυμο και το αναστολή…”. Ο Πέτρος Τασόπουλος υποστήριξε ότι ο Τσίπρας χρησιμοποίησε μια φορά την λέξη αναστολή “για λόγους καλλιέπειας του λόγου” και πρόσθεσε: “Δεν άλλαξε πολιτική, έψαχνε να βρει μία συνώνυμη λέξη ο άνθρωπος”…

Όλα καλά, με την διαφορά πως εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε σε καταστολή…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων