Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Χαμόγελα στο Υπ. Ανάπτυξης, λουκέτα στα εργοστάσια!

Στην κυβέρνηση αρέσουν οι συμβολισμοί. Και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Την τελευταία περίοδο αρέσκεται σε συμβολικές κινήσεις. Μόνο που όλοι οι συμβολισμοί δεν βρίσκουν στόχο. Η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη και προφανώς αρκετά ζοφερή.

Χθες, σε μια συμβολική του κίνηση, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, στην Πλατεία Συντάγματος και…άντεξε επί περίπου μια ώρα τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Κωστή Χατζηδάκη, να παραθέτει κατ’αρχήν τον εξάμηνο απολογισμό της υπουργικής του θητείας και κυρίως τον προγραμματισμό του 2013, με σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που αφορούν εν γένει τη στήριξη της επενδυτικής δραστηριότητας και τη λειτουργία της αγοράς.

Ο συμβολισμός του πρωθυπουργού, τον οποίο ο ίδιος «αποκάλυψε» περιλαμβάνεται στη φράση «σ΄αυτό το υπουργείο θα με βλέπετε πλεόν συχνά». Κι ερωτηθείς δηκτικά από δημοσιογράφο αν σκοπεύει να αναλάβει και υπουργός Ανάπτυξης, απάντησε ότι «θα με βλέπετε συχνά…».

Την ίδια στιγμή, σε μερικά χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος, στο Λουτράκι Κορινθίας- είναι γνωστό εδώ κι αρκετές δεκαετίες για τις πηγές και το εμφιαλωμένο νερό που προωθούν στην αγορά διάφορες εταιρείες- η Pepsico, ο πολυεθνικός γίγας που «γονάτισε» την Coca Cοla στην αγορά των ΗΠΑ, ανακοίνωσε στους τελευταίους 20 εργαζομένους που απασχολούσε σην εταιρεία εμφιάλωσης ότι το εργοστάσιο κλείνει.

Προ μηνών άλλοι 40 εργαζόμενοι είχαν αποχωρήσει με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Τα γεγονότα, προσφέρουν συμβολισμούς. Ο αμερικάνικος πολυεθνικός όμιλος στη διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων συρρικνώνει τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά.

Κατ’αρχήν η Tasty Foods (που ανήκει στον ίδιο όμιλο) απορρόφησε την Pepsico Hellas, και τώρα ουσιαστικά αποχωρεί από την αγορά του εμφιαλωμέναυ νερού.

Αυτή είναι η κατάσταση, την οποία καλείται να αντιστρέψουν– κατά τις διακηρύξεις τους– οι κύριοι Σαμαράς και Χατζηδάκης. Το πεδίον δόξης είναι αμφιβόλου λαμπρότητος…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων