Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Χαοτική η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα νησιά του Αιγαίου είναι δραματική. Χθες έλαβε χώρα ένα πραγματικά απίστευτο γεγονός όταν μετά από εξέγερση λαθρομεταναστών οι λιμενικοί πολιορκήθηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του νησιού.

Τα αίματα άναψαν μεταξύ δύο ομάδων λαθρομεταναστών που άρχισαν να προπηλακίζουν η μια την άλλη. Τραυματιστήκαν συνολικά 10 άτομα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι μετανάστες πολιόρκησαν το κοντέϊνερ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος τους οποίους εγκλώβισαν μέσα για αρκετή ώρα το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι λιμενικοί δέχθηκαν επίθεση με πασσάλους και σιδερένιους λοστούς. Οι λιμενικοί και αστυνομικοί σημειώνουν ότι αυτή η εξέγερση ήταν η αρχή για ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Μετά τα επεισόδια 500-600 περίπου λαθρομετανάστες έφυγαν ανενόχλητοι από τους χώρους προσωρινής φιλοξενείας και έφτασαν στο λιμάνι Μυτιλήνης με τα πόδια, κάνοντας πορεία και φωνάζοντας συνθήματα για την απελευθέρωση τους. Αξίζει να τονιστεί πως η Μυτιλήνη έχει 70% ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες εξαιτίας του κύματος της μετανάστευσης που πλήττει την χώρα μας.

HTML tutorial

Πάντως αυτά που συμβαίνουν μόνον ως τραγελαφικά μπορούν να χαρακτηριστούν αφού οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν και η πολιτική της κυβέρνησης είναι πως λιάζονται. Αν δεν επέμβουν άμεσα οι αρχές ασφαλείας διασφαλίζοντας το κράτος δικαίου θα βρεθούν ομάδες πολιτών που θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και τότε θα προκύψουν ακόμα χειρότερες ταραχές και πιθανότατα και νεκροί. Διότι όταν το κράτος αφήνει ένα κενό τότε είναι βέβαιο πως θα το εκμεταλλευτούν ακραίες ομάδες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων