Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο για να βγάλουν μια… cool selfie!

Με… χειροπέδες βρέθηκαν δυο Αμερικανίδες τουρίστριες στη Ρώμη, καθώς, αποφάσισαν να χαράξουν τα αρχικά των ονομάτων τους σε ένα τμήμα τοίχου στο Κολοσσαίο, ώστε να βγάλουν μια… προχωρημένη selfie με τον βανδαλισμό τους!

Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA, οι δύο τουρίστριες, ηλικίας 21 και 25 ετών, χρησιμοποίησαν ένα κέρμα με σκοπό να προξενήσουν φθορά στον τοίχο του δευτέρου ορόφου της δυτικής πλευράς του αμφιθεάτρου, το οποίο χρονολογείται τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν.

Την αστυνομία ειδοποίησε ένας ξεναγός, ο οποίος διαπίστωσε τον βανδαλισμό. Οι αρχές ανέκριναν τις δύο γυναίκες και τις παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη για «πρόκληση διακεκριμένης φθοράς σε κτίριο μεγάλης ιστορικής ή καλλιτεχνικής σημασίας», μετέδωσε το ANSA.

Το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο την αστυνομία, ότι οι δύο τουρίστριες ζήτησαν συγνώμη για την πράξη τους και είπαν ότι «δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα γράμματα «J» και «N» ύψους περίπου 20 εκατοστών το καθένα, είχαν χαραχθεί στον τοίχο του Κολοσσαίου, μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα ονόματα των δύο Αμερικανίδων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα τους επιβληθεί η καταβολή προστίμου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων